4GP AKATEMIA

Mikä on AKATEMIAn tarkoitus ja kenelle se on tarkoitettu?

AKATEMIA on tarkoitettu motivoituneille, kilpailullisesti suuntautuneille ja tavoitteellisille nuorille maalivahdeille. AKATEMIAn tavoite on tarjota lupaaville U12-U20 maalivahdeille (max. 10-12 kpl), mahdollisuus henkilökohtaiseen, pitkäkestoiseen ja jatkuvaan ammattimaiseen maalivahtivalmennukseen. Tavoitteena tarjota tasapuolisempi mahdollisuus kehittymiseen asuinpaikasta, seurasta ja joukkueesta riippumatta. AKATEMIAlla pyritään luomaan uudenlaisia pelaajapolkuja, jotka rakentuvat pitkäjänteiseen ja tasaiseen kehittymiseen ilman kiirettä. Lopullisen tavoitteena silti saavuttaa pelaaminen mahdollisimman kovalla kilpailullisella tasolla aikuisiässä. Annetaan junioreille kehittymisaikaa niin, että kukin pystyisi jatkamaan tavoitteellista ja ohjattua harjoittelua mahdollisimman pitkään omassa koti- ja kasvuympäristössään.

Miten siihen voi päästä mukaan ja miten AKATEMIA toimii?

Halukkaat maalivahdit voivat hakea 4GP AKATEMIAan ja KEVYT AKATEMIAan. Maalivahteja voi kummassakin AKATEMIAssa olla maksimissaan 10-12 kpl kerrallaan. Tärkeitä kriteereitä AKATEMIAlaisille on urheilullisuus, oma motivaatio, valmennuksen tarve, sitoutuminen pitkäjänteiseen valmennus- ja kehitystyöhön, sekä kaukalon ulkopuolisten asioiden hallinta (kouluasiat kunnossa, vastapaino harjoittelulle). Ennen lopullista päätöstä, käydään läpi henkilökohtaiset haastattelut, itsearviointi, henkilökohtaisen lajihistoriaan perehtyminen ja motivaatiotekijöiden kartoittaminen.

4GOALIES vastaa, suunnittelee ja järjestää jokaiselle AKATEMIAn maalivahdille henkilökohtaisen valmennus- ja kehityssuunnitelman. Se kattaa niin fyysisen, laji- ja pelitaidollisen, mentaalisen valmennuksen ja huippu-urheilijan arkea koskevat asiat. Tämän suunnitelman pohjalta aloitetaan kehitystyö aina 1-vuoden ajaksi kerrallaan. 4GOALIESin nimeämä valmentaja/valmentajat toimii yksittäisen AKATEMIA maalivahdin henkilökohtaisena maalivahtivalmentajana. Samalla AKATEMIA-valmentajista koostuva valmennustiimi antaa kaiken tarvittavan tuen yksittäiselle valmentajalle ja maalivahdille.

Henkilökohtainen valmentaja ohjaa ja valvoo valmennuksen edistymistä. Antaa ottelupalautteet, osallistuu maalivahdin harjoitteluun suunnitteluvaiheessa luodun mallin mukaisesti ja raportoi kehitysvaiheista niin maalivahtia kuin myös valmennustiimiä. Palautekeskustelut käydään säännöllisin välein ja samalla tarkastellaan asetettujen tavoitteiden saavuttamista.

Mikä ero KEVYT AKATEMIALLA ja 4G AKATEMIALLA?

KEVYT AKATEMIA on ensisijaisesti tarkoitettu motivoituneille, kilpailullisesti suuntautuneille ja tavoitteellisille U12-U15 maalivahdeille. KEVYT AKATEMIAlaiset keskittyvät fyysisten, laji- ja pelitaidollisten, sekä mentaalisten asioiden pohjien luomiseen ja mahdollisen huippu-urheilijan uraan perehtymiseen.

4G AKATEMIA on taas tarkoitettu motivoituneille, kilpailullista huippu-urheilijan uraa tavoitteleville ja tavoitteellisesti eteenpäin pyrkiville U15-U20 maalivahdeille. 4G AKATEMIALAiset panostavat fyysisten, laji- ja pelitaidollisten, mentaalisten asioiden lisäksi ravintoasioihin, ajankäyttöön ja elämänhallintaan sekä levon merkitykseen.

Kiinnostuitko?

Jos sinua alkoi kiinnostaa KEVYT AKATEMIA tai 4GP AKATEMIA tiedustele lisää asiasta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@4goalies.fi